Skal dit barn have sin første mobiltelefon? 3 gode råd til dig som forælder

Der kommer en tid i enhver forælders liv, hvor dit barn skal have sin første mobiltelefon. Det kan være en stor og svær beslutning uanset om barnet er 6 år eller 12 år. Måske du føler presset fra de andre forældre i barnets klasse, eller måske det kommer helt af sig selv af praktiske årsager. Uanset grunden, får du her 3 gode råd, så du er forberedt, når dit barn får sin første telefon.

Find det bedste abonnement til dit barn

Ligesom du sikkert selv gerne vil have det bedste abonnement, som passer til dine behov, så skal dit barn også have det. Det handler først om fremmest om, hvor meget telefoni og data, dit barn har brug for, men også at finde en god mobil abonnement pris, som passer dertil. Overvej, hvad dit barn har brug for at kunne med sin mobiltelefon. Er det vigtigst, at de kan ringe til dig eller sine venner, eller har de mere brug for data? Når du vælger, hvor meget data, dit barns telefon skal have, er det desuden med til at sætte rammerne for, hvor meget telefonen skal bruges i det hele taget. Derfor bør du være opmærksom. Nogle teleselskaber tilbyder deciderede abonnementer rettet mod børn og teenagere, som kan være værd at kigge på.

Skab gode vaner og undgå afhængighed

Mange forældre er nervøse for at give deres børn mobiltelefoner, fordi det åbner en helt ny verden med sociale medier og spil, som kan skabe afhængighed og generelt påvirke barnets trivsel negativt. Derfor er det vigtigt at sætte nogle gode rammer for brugen af mobiltelefonen, allerede inden den kommer i brug. Måske der skal sættes grænser for skærmtiden eller til- og fravælges apps. Selvom dit barn måske er modstander af ideen, er det her, du er med til at skabe fundamentet for barnets brug af telefonen mange år frem.

Behold autoriteten

En mobiltelefon kan være svær som forælder at håndtere i det daglige. På den ene side er det barnets ejendom, og på den anden side, kan du være nødt til indimellem helt at fjerne den. For at undgå problemer med, at barnet for eksempel bruger mobilen under måltiderne eller på andre tidspunkter, hvor du ikke finder det passende, er det vigtigt, at du beholder autoriteten i relationen til barnet og brugen af telefonen. Gør det klart, at det er barnets telefon, men at de har den, fordi du stoler på dem. Vis tillid, men forklar også, at du kan få brug for at fjerne den eller tjekke, hvad de laver på den, hvis det bliver nødvendigt. Hvis du er klar i mælet på forhånd, kan du nemmere undgå konflikter.